Contact Home
 
Terugkijken op de geschiedenis van ons bedrijf is net als praten over onze familie:
 
Aan het begin van de twintigste eeuw heette het Sartoria Vigano, het was de eerste generatie, en men vervaardigde toen nog uitsluitende op maat gemaakte producten.
 

Sindsdien zijn we door veel verschillende stadia gegaan, maar ik geloof dat het meest belangrijke de overgang van de jaren vijftig naar zestig is geweest is geweest, toen men besloot om over te schakelen van het traditionele kleermaken naar de industriële confectie en zich te specialiseren in het maken van pantalons. De keuze voor de Pantalon lag voor de hand: dit was altijd het sterke punt van onze kleermakers geweest.

 
De jaren zeventig en tachtig waren werkelijk buitengewoon, het was de periode waarin onze research vleugels kreeg. De productielijnen werden verder geperfectioneerd waardoor de mogelijkheid ontstond om de research uit te breiden naar materialen en technologieën totdat men zelfs kleding voor wintersportcompetities ging maken.
 
In de jaren negentig hebben we gewerkt aan de verovering van een naam op de internationale markten. Ik geloof dat, dankzij het werk dat in die jaren verzet is, het merk en de producten Viganò nu overal erkend worden als producten van de beste kwaliteit.
 
De komende eeuwen? Ze zullen zijn zoals de rest van onze geschiedenis. Elke pantalon zal als altijd perfect zijn.